Hírek

Elérhetőségek

Földrajzi fekvés

A helység egyediséget a kedvező földrajzi fekvés, azaz Ausztria közelsége és a tiszta, nyugodt környezet adja. A községet a Budapest felé kapcsolatot biztosító 8-as főút szeli ketté, a Rába folyó a falu határán folyik. A település nyugaton a körmendi és szentgotthárdi kistérség mellett terül el, északon a szombathelyi, keleten a vasvári, délen a zalaegerszegi és az őriszentpéteri kistérség szomszédja.

A szomszédos települések: észak felől Nemesrempehollós, kelet felől Rábahídvég, délkelet felől Kismákfa, dél felől Nagymákfa [közigazgatásilag mindkét utóbbi község Vasvárhoz tartozik], nyugat felől pedig Molnaszecsőd. Területe délnyugat felől pontszerűen érinti Döröske határszélét, illetve ebben az irányban érintkezik még az amúgy kissé távolabb fekvő Döbörhegy északi határával is.

Megközelítése

A már említett 8-as főút a község legfontosabb közúti elérési útvonala, az ország belsőbb részei és Ausztria felől egyaránt. Az északi szomszédságában fekvő településekkel a 8705-ös út kapcsolja össze.

Vasútvonal nem érinti, a két legközelebbi vasúti csatlakozási lehetőséget a Szombathely–Nagykanizsa-vasútvonal Püspökmolnári vasútállomása, illetve a Szombathely–Szentgotthárd-vasútvonal Körmend vasútállomása kínálja; az előbbi mintegy 7, utóbbi bő 9 kilométerre helyezkedik el a község központjától.